Država nastavlja na vreme da izvršava sve svoje obaveze

Bez autora
Jul 24 2012

Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su javne finansije stabilne i da će država i u narednom periodu nastaviti na vreme da izvršava sve svoje obaveze. Trenutno se na računima izvršenja Republike Srbije nalazi više od 35 milijardi dinara, a do kraja meseca očekuje se dodatni priliv od približno deset milijardi dinara od emisije obveznica. S obzirom na to da su prihodi budžeta u julu viši od planiranih, ovaj iznos je sasvim dovoljan za to da se nesmetano finansira deficit u narednih nekoliko meseci. Imajući u vidu trenutnu finansijsku situaciju, čak i ako bi tehnička vlada imala mandat do kraja godine, sve zakonske obaveze za plate, penzije ili socijalna davanja ispunjavale bi se kao i do sada, bez dana zakašnjenja.

Država nastavlja na vreme da izvršava sve svoje obavezeMinistarstvo finansija Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su javne finansije stabilne i da će država i u narednom periodu nastaviti na vreme da izvršava sve svoje obaveze.

U saopštenju se navodi da se trenutno na računima izvršenja Republike Srbije nalazi više od 35 milijardi dinara, a do kraja meseca očekuje se dodatni priliv od približno deset milijardi dinara od emisije obveznica.

S obzirom na to da su prihodi budžeta u julu viši od planiranih, ovaj iznos je sasvim dovoljan za to da se nesmetano finansira deficit u narednih nekoliko meseci.

Imajući u vidu trenutnu finansijsku situaciju, čak i ako bi tehnička vlada imala mandat do kraja godine, sve zakonske obaveze za plate, penzije ili socijalna davanja ispunjavale bi se kao i do sada, bez dana zakašnjenja, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Takođe, kako se navodi, nije potrebno bilo kakvo dodatno zaduživanje države do kraja godine preko iznosa koji je već predviđen Zakonom o budžetu za 2012. godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik